Vosje

De laatste Spaarnekids nieuwtjes

Kinderbeestfeest in Artis!

Kinderbeestfeest in Artis!

Een groot feest in Artis speciaal voor zieke kinderen! En ook voor papa's, mama's, broertjes en zusjes. Met ziekenauto's, brandweerauto's en politieauto's vertrokken we. Met lekker veel lawaai, sirenes en zwaailichten. Uitgezwaaid door heel veel mensen, ook in Amsterdam. In Artis mochten we de muren van het olifantenverblijf met stoepkrijt versieren. En boeven vangen. En zelf in een politiewagen kijken. Het onweerde. Maar het was lekker warm en het was een superfeest!

Dierendag Concert!

Dierendag Concert!

Wel eens een dokter piano zien spelen? Kom op dierendag naar het Spaarne Gasthuis! Zaterdagmiddag 4 oktober om 3 uur geeft dokter Arjen Noordzij samen met andere mensen die in het ziekenhuis werken een speciaal dierendag concert. Ze spelen het Carnaval der Dieren en de Notenkrakerssuite en vertellen er ook over. Luister maar vast op YouTube, of kijk de tekenfilm over de Notenkraker!

Oranje gips!

Oranje gips!

Gipsmeester Bart heeft het er maar druk mee! Hij zet de afgelopen weken alleen nog maar oranje gipsjes. Als je dan toch gips moet, is oranje op dit moment zeker weten de mooiste kleur!

Schoolklas op bezoek!

Schoolklas op bezoek!

Vanmorgen kregen we bezoek van een schoolklas uit Zandvoort. Samen met de juffen mochten de kleuters een bezoekje brengen aan het Spaarne Gasthuis en even achter de schermen kijken. Dat was spannend! Toevallig stond er net een ambulance bij de Spoedeisende Hulp. Hier mochten de kinderen ook even naar binnen. En natuurlijk kregen zij aan het eind van hun bezoek nog een goed gevulde goodiebag mee! Daarin zat ook het Beterboek.

Wat is het favoriete boek van jouw dokter?

Wat is het favoriete boek van jouw dokter?

Lees jij ook zo graag? Het is deze week Kinderboekenweek! Daarom vertellen twee kinderdokters wat hun favo boek is. Kinderdokter van Houten haar favo boek is Floddertje: 'Ik vind Floddertje leuk, omdat ze zo stout is samen met haar hondje Smeerkees'. Kinderdokter Mérelle vindt Pluk van de Petteflat het leukste boek: 'Vooral de plaatjes!' En welk boek vind jij het leukste?

Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Eet je mee tijdens de Week van de Smaak?

Het is Week van de Smaak in het ziekenhuis! Dit jaar is het thema worst. Logeer je bij ons? Dan krijg je bijna iedere dag iets te eten wat met worst te maken heeft. Ja, ook een hotdog! Jammie!

Taart voor kinderdokter Ketel!

Taart voor kinderdokter Ketel!

Maarten moest in mei naar de Eerste Hulp. Hij had zich verslikt in een pilletje. Dokter Ketel heeft Maarten weer beter gemaakt. Maarten was zo blij dat hij taart kwam brengen. Daar houdt dokter Ketel wel van! Ook had Maarten bloemen meegenomen; bedankt dokter Ketel! 

 

Met spoed naar Artis?

Met spoed naar Artis?

Wat een lawaai voor de deur, wat is er aan de hand? Op vrijdag 7 juni is er ineens een hoop lawaai voor de ingang van het Spaarne Gasthuis. Kinderen worden met ambulances, politieauto's en brandweerwagens met zwaailichten en sirenes weggebracht. Is er iets ergs? Nee, het is KinderBeestFeest! Ieder jaar is er in Artis een feestavond voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Lees ook het verhaal van Mirte!

Lego voor de winnaars!

Lego voor de winnaars!

Elvira (8) en Mex (7) moesten naar het Spaarne Gasthuis. Niet omdat ze ziek zijn! Ze hebben een prijs gewonnen! Waarmee? Met de quiz die kinderen op de Open Dag konden invullen. Elvira en Mex hadden op hun speurtocht door het ziekenhuis 8 vragen goed. Met 8 letters konden ze de laatste vraag invullen. En het goede antwoord was: operatie! Dokter Arjen Noordzij gaf de prijs; Lego met een spoedeisende hulppost, een traumahelikopter en een ambulance.

Sinterklaas op bezoek!

Sinterklaas op bezoek!

Sinterklaas kwam weer met zijn pieten op bezoek bij de kinderen in het Spaarne Gasthuis! Mia en Noa zijn net geboren. Ze hebben meteen Sinterklaas voor het eerst ontmoet. :-) Ze kunnen natuurlijk nog geen pepernoten eten. Maar natuurlijk kregen alle kinderen vandaag een cadeau!

Vrolijke kinderafdeling met Vosje

Vrolijke kinderafdeling met Vosje

Er hangen nieuwe kunstwerken met ons vrolijke Vosje en zijn vriendjes op de kinderafdeling! De kunstwerken zijn gemaakt door twee kunstenaars: Gerard de Bruyne en José Vingerling. Stichting DaDa heeft ook mee betaald. De kunstcommissie, de kinderafdeling én de kinderen zijn er heel blij mee!

Zelf pizza bakken met onze kok Mehmet

Zelf pizza bakken met onze kok Mehmet

20 kinderen met diabetes kwamen woensdag 27 juni naar de keuken van het Spaarne Gasthuis. Daar mochten ze samen met onze kok Mehmet Utku pizza’s bakken! Ondertussen kregen de vaders en moeders informatie over hoe je met eten en diabetes om moet gaan. Er was een rondleiding door de keuken. En aan het eind natuurlijk smullen met z’n allen! Heb jij ook diabetes? Kijk dan ook eens bij het KinderDiabetesCentrum.

Kijkiz.tv online!

Kijkiz.tv online!

Op 18 april gaat de website Kijkiz.tv online. Op deze website kun je filmpjes bekijken van bijvoorbeeld het laten maken van een röntgenfoto of een hartfilmpje. Ook kun je vragen stellen over ziektes en ziekenhuizen. De filmpjes worden gepresenteerd door mensen die je misschien wel kent van Klokhuis, Z@pplive, Willem Wever en andere tv-programma's. Spaarnekids zegt: kijk 's op Keikiz!
Deel jouw ervaring in

Deel jouw ervaring in "Mijn verhaal".

Op Spaarnekids.nl laten we graag de kinderen zelf aan het woord. Want als je zelf naar het ziekenhuis bent geweest dan kun jij het allerbeste uitleggen hoe dat was. Lees in het Kidsblog over Lisanne (10) die een epileptische aanval kreeg. En op de jongerenpagina's vertelt Tessa (15) over hoe zij omgaat met haar diabetes. Wil jij ook je ervaring delen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@spaarnegasthuis.nl!
Taart voor de gipsdokter Bart!

Taart voor de gipsdokter Bart!

Dylan is 5 jaar en allebei zijn voeten moesten een tijdje in het gips. Dat vond Dylan wel heel spannend. Hij mocht zelf de kleur gips kiezen. “Mijn ene voet rood en mijn andere groen. Maar Bart zei dat het geel was!”. Bart is gipsverbandmeester. Bart maakte veel grapjes en was heel lief. Daarom was Dylan niet meer bang. Dat was fijn. En daarom krijgt Bart een taart!

Spaarnekids.nl online!

Spaarnekids.nl online!

Vanaf 7 maart 2012 is Spaarnekids.nl online! Spaarnekids.nl is de kinderwebsite van het Spaarne Gasthuis. Hier vinden kinderen van alle leeftijden informatie, foto's en filmpjes. Want als je naar het ziekenhuis moet, dan is het fijn om alvast een kijkje te kunnen nemen! We danken iedereen die aan deze website heeft meegewerkt. En we zijn heel blij met het resultaat!