"Geen toetjes meer!"

Hoi. Ik ben Lars. Ik ben 9 jaar. Ik ging naar de PoPlapoli omdat ik ’s nachts in mijn bed plaste.

PoPlapoli?

Dat betekent eigenlijk poep en plas poli. Omdat het speciaal is voor kinderen die problemen hebben met poepen of plassen. Bij mij was het probleem dat ik ’s nachts wakker werd in een nat bed. We wisten niet wat we eraan moesten doen. Toen stuurde de dokter me naar de PoPlapoli.

Dagboek

Voor ik erheen ging moest ik opschrijven wat ik allemaal at en dronk. Ik dronk best veel cola en icetea. In het ziekenhuis maakten ze een foto van mijn buik. Daarop kunnen ze de binnenkant zien. En of je wel goed al je plas hebt uitgeplast.

Geen toetje

De therapeut, José Marie, heeft uitgelegd dat cola en icetea niet goed zijn voor bedplassen. En ook ’s avonds melkproducten eten is niet goed. Geen toetje meer voor mij! Maar het moeilijkste vond ik dat ik ’s avonds geen thee meer mocht drinken.

Niet aan denken

Ik plas nu niet meer in mijn bed. Omdat ik ’s avonds heel lang geen thee meer heb gedronken. En geen toetjes meer eet. Wat ook helpt is zelfvertrouwen hebben en er ’s avonds niet teveel aan denken. Als dat niet helpt? Gauw naar de PoPlapoli gaan!

Het moeilijkst vond ik: geen thee drinken 's avonds.

Lees het verhaal van:

 

  • Lars (9) - had last van bedplassen
  • Mirte (3) - ging naar het KinderBeestFeest
  • Lisanne (10) - kreeg een epileptische aanval
  • Stijn (6) - heeft astma